Alegia truskawka liofilizowana 20g
- Liofilizowae owoce truskawki
- * bogate źródło witamin, w tym C
- * zawiera przeciwutleniacze
- * źródło żelaza, potasu, błonnika
Alegia truskawka liofilizowana
Owoc truskawki jest bogaty w potas, kwas foliowy i błonnik. A za sprawą metody utrwalania, jaką jest liofilizowanie pozwala na zachowanie ogromnej, znacznie większej ilości składników niż tradycyjny proces suszenia. Truskawki to równie skarbnica żelaza, magnezu, wapnia, fosforu oraz witaminy A i K.
To także nieodzowne źróło błonnika i witaminy C co wpływa doskonale na zmniejszenie stresu oksydacyjnego, który często powoduje choroby serca i nowotwory. Truskawka jest jeszcze wyjątkowa pod jednym względem. Zawiera kwas elagowy, który pomaga spowolnić trawienie produktów bogatych w skrobię co przenosi się na kontrolę tego zjawiska w organizmie Twojego Pupila. Tak przygotowany przysmak to gwarancja niskiej kaloryczności i źródło niezapomnianych doznań smakowych.
Sposób podawania: podawać jako tygodniowe uzupełnienie planu diety, np co drugi dzień, po kilka owoców